20 Mayıs 2009 Çarşamba

The Uninvited


Son zamanlarda Kore-Japon filmlerinin Hollywood 'remake'lerini yapmak pek moda oldu. 'The Uninvited' son dalgadan dahil olmuş bu işe. Janghwa Hongryeon adlı Kore yapımı filmin Amerikan versiyonu. Orjinal versiyonunun çok güzel olduğu söylenmekte ama bu 'remake'i pek başarılı değil malesef. Afişten kaybediyor zaten ilk olarak. "Afişinden kötü olduğunu anladın madem, neden izledin?" diye sorulabilir, cevabım Elizabeth Banks'tır. Kendisi benim gözümde son dönemin en iyi çıkış yapanı. Güzel, çirkin birçok filmde oynamış son zamanlarda, diğerlerinede göz atıcam yakında, ilk olarak en kötüysüyle başlmak istedim.

Anna'nın annesi yatalak, ve bu yüzden bir bakıcısı vardır. Bir gece bilinmeyen bir nedenden ötürü, annenin bulunuğu ev yanar ve anne ölür. Bu ölümü kaldıramayan Anna intihar etmeyi dener ama beceremez ve hastaneye kapatılır. Hastanede tedavi edilmeye başlanır, sorun her gece gördüğü rüyalarıdır.Rüyaları haricinde o geceyle ilgili hiçbir şey hatırlamaz Anna. Annesiyle ilgili rüyalarını çözmeye çalışır. İyileştiği düşünülünce eve geri döner. Annesinin bakıcısı artık babasının yeni sevgilisi olmuştur ve yakında üvey annesi olacaktır. Bir gün eski arkadaşı Matt'le karşılatıktan sonra asıl önemli kısım başlıyor. Matt o gece olanları gördüğünü söyler ve konuşmak için sözleşirler. Matt'in o gece ölü bulunması ve bazı diğer olaylar sonucu Anna annesinin ölümünün bir kaza olmadığını, yeni üvey annesinin bunu bilerek yaptığını düşünür ve araştırmaya başlar. Bir noktadan sonra olaylar biraz elden çıkıyor ve karmaşıklaşıyor.


Orjinal versiyonuyla aynı senaryoya sahip mi bilmiyorum ama bu senaryoda hiç iş yok cidden. Bilindik numaralarla oyalamaya çalışıyorlar. Bu tarz filmlerde filmin sonunda her şeyin farklı, göründüğü gibi olmadığını bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Hiçbir zeka kırıntısı bile içermeyen bir final yapıyor film. Oyuncuların hepsi gayet güzel kadınlar ama Elizabeth Banks dahil hepsi vasat seviyede oynamışlar. Filmin korkutucu yanı ise hiç yok. Birkaç karanlık sahnede 2 ölü insan göstermekle korku filmi yapılmıyor malesef. Pardon, yapılmış işte ama ne kadar iyi olmuş, orası muamma. İzlemedim ama bunun yerine orjinalinini öneririm size, daha beter olamaz herhalde.

0 yorum:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP