23 Mayıs 2009 Cumartesi

Invincible


Bir Elizabeth Banks filmi daha izlemiş bulunuyorum. Maşallah bitecek gibi de gözükmüyor. Ericson Core yönetmiş, Mark Wahlberg, Elizabeth Banks ve Greg Kinnear gibi oyuncular oynamış. "Based on a true story" filmleri pek tutuluyor aslında Akademi tarafından ama bu öyle olmamış malesef. Doğru düzgün adaylığı bile olmayıp ve MTV'den en iyi öpücük adaylığı olunca insan bi durup düşünüyor izleyip izlememek için ama sonuçta gayet güzel, eli yüzü düzgün bir film çıkmış ortaya. Yönetmen'in daha önce pek tecrübesi olmamasına ve genelde Tv. için çalışmış bir yönetmen olmasına rağmen, iyi film denilebilir.

Daha öncede dediğim gibi gerçek bir hikaye anlatılıyor filmde. Vince Papale'nin hikayesini, 30 yaşındaki bir vekil öğretmen/ barmen'in hikayesini izletiyor bize. Hayatı pek yolunda gitmiyor filmin başlangıcında Vince Papale'nin. Vekil öğretmenlik yaptığı okul bütçe yüzünden onu kovuyor, karısı daha iyi bir hayat istediği için, evdeki her şeyi alıp terkediyor onu. Arkadaşları ve futbol dışında hiçbir şey kalmıyor yani elinde. Bu arada Eagles'ın durumuda pek kötü, son senelerde doğru düzgün galibiyetleri yok ve bu durumu düzeltmek için yeni bir teknik direktör getiriyorlar. Taraftar ve oyuncuları ateşlemek için bir seçme düzenliyor bu teknik direktör. Herkesin katılabileceği bir seçme, sıra sıra yapılacak elemelerden sonra asıl takım oluşturulacak. Arkadaşlarınında etkisiyle Vince katılıyor bu seçmeye ve yavaş yavaş karşılaşmaya başlıyor bu elemelerle. Bu süreçte müstakbel takım arkadaşları pek yardımcı olmuyorlar ona ama arkadaşları ve çalıştığı barda çalışan Janet sayesinde bırakmıyor ipin ucunu hiçbir zaman.


Hikayeyi bilmeyen birinin bile filmde neler olacağını tahmin etmesi hiç zor değil. Hatta bu sonuca nasıl varılacağını da anlamak zor değil. Örgü gibi, bir zorluk bir gün yüzü diye örülmüş bir senaryosu var filmin, diğer örneklerinden pek bir farkı yok bu konuda. Oyunculuklar gayet başarılıydı bence, zaten filmi ayakta tutan şey büyük oranda oyunculuk ve arada verilen hafif gazlar. Bilindik bir film ama iyi yapılmış bir film "Invincible", kesin izlemelik değil belki ama iyi vakit geçirmelik bir film. Çok kısa değil film ama nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Futbol dediğim, Amerikan futbolu bu arada.

0 yorum:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP