16 Mayıs 2009 Cumartesi

Powder Blue


Timothy Linh Bui kimdir bilmiyorum ama 5-6 senede bir can sıkıntısından film çekiyor herhalde. Başarılı işlerde yapmıyor gibi, en azından 'Powder Blue' bence olmamış. Ayrıca çok fazla parası var ya da para babası birkaç yapımcıyla çalışmış olsa gerek, çünkü Jessica Biel'i soymak pahalı olsa gerek. Ben belki çok öncelerden beri, yani film haberi geldiğinden beri, sadece Jessica Biel'in striptiz sahnelerini duyduğumdan, biraz önyargıyla yaklaşmış olabilirim filme ama boşa çıkmış sanki bütün çabalar. Oysa bir sürü iyi oyuncu var. Eddie Redmayne, Forest Whitaker, Ray Liotta, Patrick Swayze bunlardan en önemlileri.


3 hikaye gibi başlayıp, 2 hikaye ile devam ediyor film. İlki hastanede artık ölümü beklenen çocuğuna bakmak için striptiz yapan Rose ve onun daha önce görmediği ve öldüğünü sandığı, hapisten yeni çıkmış babasının hikyesi. Bir diğeri cenaze evi işleten ve aynı zamanda kukla oynatan çekingen bir adamın, babasının bıraktığı borçlardan kurtulmaya çalışmasının hikayesi. Bu iki hikaye film bitmeden önce birleşiyorlar. Sonuncusu ise eşini kaybetmiş, bu yüzden kendini yalnız hisseden ve intihar etmek isteyen bir adamın hikayesi. Birbirleriyle kesişiyorlar bazı yerlerde hikayeler. Bazen teğet geçiyorlar -aynı otelde kalıyorlar ama karşılaşmıyorlar gibi- ya da bir süre için birleşiyorlar ve ayrılıyorlar- İntihar etmek isteyen adamın, tabut almak istemesi gibi-. Kaybedenlerin hikayelerini anlatıyor anlayacağınız gibi film. Yularıda bahsettiğim karakterlerin hayatlarını bir şekilde yoluna koymaya çalışmalarını izliyoruz filmde.


İpin ucunu kaçırmışlar sanki karamsarlık konusunda, inanılmaz karamsar olmuş film. Sonunuda güzel bitirmeye çalışmışlar, o kadar şeyin üstüne olmamış bence. Çok basit bir senaryo, tanıdık karakterler, tanıdık diyaloglar vardı bolca. Oyunculardan sadece Jessica Biel'den bahsetmek istiyorum. Tamam kendisi çok güzel, küçüklükten seviyoruz/beğeniyoruz(Trt'de bi' dizisi vardı), tamam çokta güzel dans ediyor ama oyunculuktan anlamıyor hiç. Birinin kendisine abartılı oynadığını söylemesi lazım. Kendisi karakterini kafasında oluşturmamış sanki, daha önce bu tarz karakterleri izlemiş, ne yapması, nasıl davranması gerektiğini onlardan öğrenmiş gibi. "Gerçek oyuncu birazdan gelicek, onun yerine ben varım şimdilik" diyor her hareketiyle resmen. Striptiz işini çözmüş ama cidden, o konuda hakkını yememek lazım. Acısıyla tatlısıyla bu filmide bitirdik, 'olmamış' olarak nitelendirdik.

1 yorum:

Porco Rosso 17 Mayıs 2009 23:55  

dizi 7th heaven idi. trt de gösterilmişti doğru.
ahanda linki; http://www.imdb.com/title/tt0115083/

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP