17 Mayıs 2009 Pazar

Steal Me


Nerden gördüm, ettim bilmiyorum ama afişindeki Sundance yazısını görünce izlemek farz olmuştu benim için. Yönetmenliğini Melissa Painter yapmış, oyuncular arasında ise Dannt Alexander, Weeds'ten Hunter Parrish, Cara Seymour, John Terry (futbolcu olan değil, Lost'taki uyuz Jack'in babası) gibi isimler var. IMDB'den düşük almasına rağmen izledim, çünkü Sundance vardı işin içinde ama hayal kırıklığına uğrattı beni film.

Hırsızlık hastası (ismini unutmuştum, üşenmedim internetten baktım Kleptomani deniyormuş) bir çocuğun hikayesini anlatıyor film. Jake annesinin peşinden gelmiş olduğu bu kasabada orda burda kalıyor, hırsızlık yaparak yaşamaya çalışıyor işte. Birgün Tucker'dan çalmaya çalışırken karşılaşıyorlar ve ufak bir kovalamacadan sonra arkadaş oluyorlar. Evine getiriyor Jake'i Tucker, başta annesi bu durumdan memnun olmasada alışıyor tüm aile Jake'e zamanla. Herkesle farklı bir ilişki kuruyor Jake, tüm ailenin hayatlarına dahil olmaya başlıyor. Filmde Jake'in bu hayalini kurduğu aileyle yaşadığı anları izletiyor bize.


Tv filmi havası vardı filmde sanki. Garip kamera açıları, yönetmenin 'ben burdayım' demeye çalışmaları beni soğuttu filmden. İlk 10-15. dakikadan sonra pek dikkatle izlediğimi söyleyemem. Bu yüzden ne doğru düzgün isimleri biliyorum, ne işlerini, güçlerini. Oyuncuların IMDB sayfalarına baktım teker teker. Hiçbiri büyük yapımlarda, büyük rollerde oynamamış kişiler, hatta bazıları sadece bu filmde oynamış insanlar. Büyük yapımlarda oynamamışlar diye kötü oyuncu diyemem tabi ama bu filmde gördüğüm üzere kötü oyuncular çoğu. Hunter Parrish'i az çok beğendim ama. Zaten yaz sezonu geldi, Weeds yakında başlar, görürüz kendisini. Senaryo açısındanda pek zayıf film. İkisi arkadaş olurlar, evine getirir bla bla bla, aynı tas aynı hamam işte. Etkileyici bir yanı yok yani film.Olmamış.

1 yorum:

Adsız,  18 Mayıs 2009 10:01  

o diyil de ne kanka ne sevgili bence. ne olacak sonu bilemiyorum.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP