5 Mayıs 2009 Salı

The Cake Eaters




Mary Stuart Masterson'un bu filmi adını duymadığım binlerce festivalde gösterildikten sonra, 2 yıl gecikmeli olarak gösterime girmiş. Her şey iyi, hoş ama Kristen Stewart'ın oynadığını belli etmek için hazırladıkları afişleri kadar kötü afiş görmedim daha önce, cidden.Olması gereken ve büyük ihtimal önceden yapılmış afiş aşağıda, Alacakaranlık filminden sonra yapılmış olması büyük ihtimal olan iğrenç afiş yukarıda.

İki ayrı ailenin nasıl kesiştiğini, nasıl bir araya geldiğini anlatıyor film. Georgia'da "Friedriech's Ataxia" var malesef. Doğru düzgün yürüyemiyor, hatta konuşamıyor bile. Annesi aşırı koruyucu bir tavır takınıyor ama bir yandanda kızının bu durumunu kullanarak bir yerlere gelmeye çalışıyor. Diğer aileden Beagle ise senelerdir hasta annesine bakmaktan başka bir şey yapmamış, çoğu şeyden habersiz, annesinin yeni kaybetmenin acısını daha atamamış üzerinden. Kardeşi evden ayrılalı uzun bir süre olmuş, ve annesinin ölümünü duyanca geri gelmiş, baba ise kendince sırları olan, herkesi memnun etmek isteyen biri. Pazar gibi, satış yapılan bir yerde tanışıyorlar Georgia ve Beagle. Aralarında bir şeyler olmaya başlıyor, aynı anda ailelelerin başka sırları da ortaya çıkmaya başlıyor. Abi'nin sırları, babanın sırları bir bir ortaya çıkarken, Beagle ve Georgia arasındaki ilişki baya bi' ilerliyor ve gidiyor.



Hastalığı kötü yolda kullanmamış yönetmen, sadece olması gerektiği kadar hasta kız. Mahsun Kırmızgül'ün eline verselerdi neler olurdu kimbilir. Kristen Stewart'ta gayet iyi kalkmış rolün altından, hastalığı hakkında pek bilgim yok sadece wikipedia'da arattım o kadar, orada okuduğuma dayaranak iyi oynamış diyorum, en azından bir şeyler yapmaya çalıştığı belli. Diğer oyuncularda ayakta alkışlanıcak performans sergilememişler ama iyiler. Senaryo ise bence biraz zayıf kalmış. 80-90 dakikalık bir film olmasına rağmen, gereksiz uzun sahneler var. Öyle oluncada hemen gelişiyor olaylar, daha oturmadan diğerine atlıyolar, ve biraz garip duruyor malesef. "Feel Good Movie" tarzı denenmiş belli ama ne kadar başarılı olmuş tartışılır. İzledikten sonra bana bir şey olmadı mesela. Sonuçta pek başarılı olmayan ama her zaman oturup, izlenebilir bir film çıkmış ortaya

1 yorum:

gizemsel 5 Mayıs 2009 12:56  

bu kız bana çok itici geliyor, alacakaranlık tan sonra özellikle. ama sen dedin diye izleyeceklerim arasına koyabilirim ki koydum.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP