29 Nisan 2009 Çarşamba

L'enfant / The Child


Dardenne kardeşler 2005 te yapmış filmi ama bize izlemek yeni kısmet oldu. 'Unmade Beds' te izledikten sonra herhalde aşık olduğum Deborah François için izlemiştim bu filmi. Filmden beklentimin olmayışından mıdır bilmem ama çok sevdim ben filmi.

Filmin en iyi yanı bence ismi. Daha güzel bir isim olamazdı herhalde, çünkü o kadar fazla çocuk var ki ortada. 2 tane artık anne-baba olmuş 20li yaşlarda çocuk ve onların yeni doğanı, ve bu çocuklara hırsızlık yapmak için yardım eden çocuklar...

Bruno (baba) 2 küçük çocuktan oluşan hırsızlık çetesi patronu, her şeyi o ayarlıyor. Harcama yapmaktan kaçınmıyor çünkü nasıl olsa her zaman para kazanabilir diye düşünüyor. İlk başlarda çocuğuna pek ilgi göstermiyor ve iş yaptığı biri kendisine bebek piyasasından bahsedince, anneden habersiz şekilde satmaya kalkışıyor, yaptığının yanlış bir tarafı olduğunuda düşünmüyor bunu yaparken, çünkü her zaman bir tane daha yapabilirler... Filmin heyecanlı kısmı bundan sonra başlıyor zaten, Sonia (anne), birden büyüyüveriyor ve araları bozuluyor. Bruno bebeği geri almaya çalışırken, başı daha beter şekilde belaya giriyor, onu düzeltmeye çalışırken daha da beter oluyor. 5 Kuruşa muhtaç kalıyor, bazen uyuyacak yer bulamıyor. O da bu süre içinde bir şeylerin farkına varıyor ki, artık bazı hareketlerinin sorumluluklarını almayı öğreniyor ve büyümeye başlıyor.


Sonia da Bruno'nun hareketlerindeki samimiyete inanıyor olsa gerek, bir açıdan mutlu bitiyor film. 2 filmlerini izlememe rağmen büyük hayranları olmaya başladığım Dardenne kardeşler bu filmde harikalar yaratmışlar. Karakterleri öyle oluşturmuşlar ki, onlarla oynamak , onları değiştirmek hiç zor olmamış. Bu değişim duygusunuda sonuna kadar hissettirmişler bize.Bunların yanında oyuncularında hakkını yememek lazım tabi, özellikle Jeremie Renier pek başarılı ve sürüklüyor filmi.

0 yorum:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP