4 Aralık 2009 Cuma

30 Rock


30 Rock ile tanışmam aldığı ödüller sayesinde oldu, iyi de oldu. Büyük bir 'The Office' fanı olan ben, neden bütün ödülleri '30 Rock'ın aldığını çözmek amaçlı izlemeye başladım ve kafamdaki "ne kadar iyi olabilir ki?" sorusunu yenmeyi başardım. Artık 'en iyi .....' ödülünü aldıklarında hak veriyorum ama içten içe o ödülleri 'The Office'in almasını istemiyor da değilim hani. Gelmiş geçmiş en komik dizi değil belki ama çok iyi düşünülmüş, çok iyi yazılmış ve çok iyi oynanmış bir dizi. Bilinen yöntemlerle güldürmek gibi bir amacının olmayışı, onun ilgi çekici özelliklerinin en birincisi. Tabi ki gülünmeyen bir komedi dizisi değil '30 Rock' ama komedi dizisi 'Two and a Half Men' gibi olmalı diyorsanız, önermek saçma olur.


Dizinin başrollerinde Tina Fey ve Alec Baldwin var, ki bu ikilinin oloğanüstü performansları sayesinde bu diziden 'çok iyi' diye söz edebiliyoruz. Emmy'lerinden hiç bahsetmeyeceğim çünkü oldukça fazlalar ama bu ikilinin ikişer tane Altın Küre'leri olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Katıldığı birkaç Tv şovundan yola çıkarak Tina Fey için gerçek hayattada dizidenkinden pek farkı yok demek yanlış olmaz herhalde. Bunda bir sorun yok, 'Liz Lemon' gibi bir "buddy"im olsun isterdim doğrusu ama ilerideki rollerinde ne kadar başarılı olabilir ya da biz onu başka bir role yakıştırabilir miyiz onu bilemiyorum. Aldığı ödüllerinden rüzgarıyla (sadece şimdiye kadar aldıkları bile 3-4 sezon daha çektirir) uzun süre devam eder gibi gözüküyor ve bu 'Liz Lemon' karakterinin Tina Fey'in üstüne daha çok yapışması demek. Şöyle güzel bir filmde, iyi bir performasla bundan kurtulması gerek. 'Mean Girls' ve 'Baby Mama' daki gibi rolleri hiç düşünmeden geri çevirmesi lazım bence. Alec Baldwin'ine ise söyleyecek bir söz bulamıyorum. İzlediğim iyi filmleri vardır belki ama saymamı isteseler 'Beterböcek'ten başka aklıma gelmiyor, gelmez. Tam anlamıyla yeniden doğdu Alec Baldwin. Dizinin hem yapımcılarından hem oyuncularından olarak iyide para kaldırmıştır herhalde, artık daha güzel işlerde görürüz kendisini.


Bu ikilinin dışındaki oyuncular için söylenecek çok fazla şey yok aslında. Bazen 'çok iyi' derken bazen onların sahnelerini atlayarak izliyorum. Bu oyuncuların çoğu Tina Fey'in 'Saturday Night Live' dan tandığı isimler zaten, yeteneklerine sözüm yok ama tutarlılık konusunda eksikleri var. "Ödülleri toplayan dizinin konuk oyuncusu eksik olmazmış" diye bir şey uydursam yanlış olmaz herhalde. 30 Rock'ta da birbirinden ünlü isimler konuk oyuncu olarak boy gösterdi. Salma Hayek ve Jon Hamm bunların en uzun soluklularından ikisi. Bazen bir önceki bölümle alakası olmadan başlıyor ve bitiyor ama bu dizi olmuş. En iyi komedi dizileri listemde 'The Office' ve ' Arrested Development' ten sonra 3. sıraya yerleşti bile.

0 yorum:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP