30 Eylül 2009 Çarşamba

Twin Peaks : Fire Walk With Me


İzlemediğim filmlerin dvd’lerini almam genelde. Almam için çok güvendiğim yönetmenlerin filmleri olması gerekir. D&R’da “4 adet dvd 15 tl” gibi bir kampanya görünce almadan edemedim. Bildiğim ve beğendiğim birkaç filme David Lynch’in bu filmini de ekledim. Bir iki sene önce bir arkadaşım ‘Twin Peaks’in dizisini almış, onda görünce bende izlemek istemiştim ama sonradan vazgeçmiştim. Artık diziden önceki hikayeyi izlediğime göre rahat rahat dizinin kendisine geçebilirim.


Teresa Banks diye garson bir kızın öldürülmesinin ardından sürdürülen soruşturmayla açılıyor film. Herhalde böyle soruşturmayla devam edecek bu film derken, yönü değişiyor ve bir sene sonraya atlıyor yine aynı kasabada. Laura Palmer’ın hikayesini anlatmaya başlıyor. Laura okulunda (lise) çok popüler ama bir sorunu var, o da uyuşturucu bağımlısı olması. Uyuşturucu için geceleri fahişelik yapıyor. Bu gecelerden birinde, her şey pek yolunda gitmiyor maalesef.

Elephant Man’i ayırırsam, David Lynch’in izlediğim bütün filmleri pek karışıktı. Twin Peaks biraz arada kalmış. Düz bir anlatımı yok yine ama bir ‘Lost Highway’ ya da ‘Mullholland Drive’ değil kesinlikle, hele INLAND EMPIRE hiç değil. İnsanı tedirgin yapan bir yapısı oluyor adamın filmlerinin, rahat rahat oturup izleyebileceğiniz filmler yapmıyor. Bu filmde de aynen öyle yapmış, diken üstünde izliyorsunuz mecburen. Bu tedirginlik insanı filmden soğutmuyor, hatta daha çok sevdiriyor. Bir çırpıda bitiveriyor film. Oyuncuların ve senaryonun güzelliği de ayrıca takdire şayan. Lynch’in filmlerini sevenler kaçırmasın derim valla.

0 yorum:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP