14 Eylül 2009 Pazartesi

Baghead


Bu seneki !f’te(8.) Amerikan bağımsızları bölümünde gösterilmişti film. Bu sene hiçbir filme gidemediğimden, programı ikide bir karıştırıp, filmleri bulmaya çalışmak zorunda kalıyorum maalesef. !f’te gösterilen filmlerin nasıl çıkacağı pek belli olmuyor. İnanılmaz derecede sıkıcı filmler izlemek hiç işten bile değil. Baghead sıkıcı değil belki ama insanı bağlayan bir yapısı da yok. Yönetmenliğini Jay ve Mark Duplass yapmış, oyuncular pek tanıdık değil bana, büyük ihtimalle oyuncu bile değiller hatta.


Bir festivaldeki film gösterimiyle açılıyor. Filmin adı “We are naked”, küçük bütçeyle çekilmiş bir film. Hatta gizli kameralar kullanılmış, doğaçlama olmuş vb., böyle garip bir film işte. Film sonrası söyleşisi oluyor gösterimden sonra ve işte nasıl çektiniz, ettiniz tarzı sorular soruluyor. Filmi izleyip, soru soranlardan biriside bizim dörtlüden. Bu dörtlü, oyuncu olmak isteyen ama belli bir yaşa gelmiş olmalarına rağmen hala doğru düzgün bir rol alamamış kişiler(iki erkek, iki kadın). Matt filmin yönetmeniyle hafiften dost oluyor, onu ve nasıl film çektiğini daha iyi anlayınca, film çekmeye karar veriyor. Bu kararı arkadaşlarına açıklıyor ve birlikte senaryo yazmak için, ıssız bir yere gidiyorlar. Michelle’in gördüğü kafasına kese kadığı geçiren bir adam sonrası ( bu adamı rüyada mı gerçekte mi gördüğünü ben çözemedim), filmin türü korkuya dönüyor. Bu dörtlü film yazmaya çalışırken kendilerini garip olayların içinde buluyorlar. Aynı anda birbirleri arasındaki ilişkilere de şöyle bir bakış atıyor güzelce.


Bağımsız filmlere dair güzel bir bakış açısı geliştirmiş film. Ciddi eleştiriler getirmiş bu konuya ve bir o kadar da oyuncu olmaya çalışan insanlara değinmiş film. Film içinde film, rüya içinde rüya gibi şeyleri pek sevmem ama bunu beğendim sanki. Oyuncuları gayet başarılı buldum Greta Gerwig dışında. Sarhoş sesi yapmayı filmlerden öğrendiği çok belli oluyor, kendisi pek bir şey katmamış karaktere ne yazık ki. Onun dışında iyi düşünülmüş, iyi göndermelerle örülmüş, izlenmelik bir film.

0 yorum:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP